Leedu ministeerium soovib maksustada välismaalastest juhtide tasu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu lipp
Leedu lipp Foto: SCANPIX

Leedu rahandusminister tegi ettepaneku maksustada tasu, mida kohalikud ettevõtted maksavad juhatuste või järelevalvenõukogude välismaalastest liikmetele.

Koos tuleva aasta eelarvega parlamendile esitatud tulumaksuseaduse muudatuseelnõus soovib valitsus maksustada mis tahes tulu, mida ettevõtted juhtimisteenuste osutamise eest välismaalastele maksavad.

«Tegemist on tavapärase rahvusvahelise maksustamispraktikaga. Ka Leedu sõlmitud topeltmaksustamise lepingud annavad selleks õiguse,» ütles rahandusministri nõunik Rasa Jakilaitiene BNS-ile.

Tema sõnul makstakse järelevalvenõukogude ja juhatuste liikmetele enamasti kord aastas preemiat osutatud teenuste eest, kuigi nad on saanud ka muid tasusid.

«Seetõttu oleme koostanud eelnõu, et ühtlustada juhtimisfunktsioonide eest makstavate tasude maksustamist, sõltumata tasude maksmise sagedusest,» ütles Jakilaitiene.

Välisriikide kodanikud on juhatuse ja järelevalvenõukogude liikmed Leedu suurimates kommertspankades ja kindlustusettevõtetes nagu Achema Group, Teo LT, Inter RAO Lietuva, Lietuvos Dujos (Lithuanian Gas), Snaige, Kauno Tiltai (Kaunas Bridges), Pieno Zvaigzdes.

Hetkel kehtib Leedus 15-protsendiline tulumaks ning kuueprotsendiline kohustuslik tervisekindlustusmakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles