Venemaal kutsutakse relva kandma rekordarv noorukeid

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene ajateenijad patrullimas Mongoolia piiril. Pilt pole seotud traagiliste sündmustega Sergejevkas.
Vene ajateenijad patrullimas Mongoolia piiril. Pilt pole seotud traagiliste sündmustega Sergejevkas. Foto: Reuters / Scanpix

Vene Föderatsiooni president Dmitri Medvedev kirjutas täna alla ukaasile kevad-suvisest ajateenistusse kutsumisest, mis tänavu saab olema arvuliselt rekordiline.


Vene relvajõudude peastaabist teatati, et sel kevadel saadetakse kutse ajateenistusse rohkem kui 305 000 noorukile, mis on uueks rekordiks, vahendas Interfax. «Pole kahtlust, et see plaan saab täidetud,» lisas peastaabi asejuht kindralpolkovnik Vassili Smirnov pressikonverentsil.

Smirnovi sõnul on ajateenistusse kutsutute arvu märkimisväärne kasv tingutud ka asjaolust, et samaaegselt naasevad tagasi tsiviilellu kahe perioodi ajateenijad - viimane kontingent poolteist aastat teeninud kutsealuseid ja esimene vaid aasta teeninud kutsealuseid.

Vene relvajõududes teenis tänavu jaanuari seisuga peastaabi andmetel umbes 207 000 inimest ka lepingulisel alusel. See teenistusliik pole aga Smirnovi sõnul kuigi populaarne ilmselt madala tasustatavuse tõttu - praegu jääb lepinguliste sõjaväelaste palk 11 300 ja 16 000 rubla vahele, mereväes 16 000 ja 18 000 rubla vahele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles