Briti paremäärmuslaste juht avaldas Twitteris homopaari elukoha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BNP liider Nick Griffin
BNP liider Nick Griffin Foto: SCANPIX

Briti politsei on asunud uurima paremäärmusliku Briti Rahvusliku Partei liidri Nick Griffini sissekandeid Twitteris, milles ta avalikustas kohtus ajaloolise võidu saanud homoseksuaalse paari elukoha.

Europarlamenti kuuluv Griffin tegi teatavaks Michael Blacki ja John Morgani koduse aadressi. Black ja Morgan võitsid kohtus üht võõrastemaja omanikku, kes keelas neil usulistel põhjustel ühe kahekohalise voodiga toas ööbimast, vahendas AFP.

Kahes «säutsus» kirjutas Griffin: «Niisiis, härrad Black ja Morgan, kes te elate (aadressil). Briti Õigluse meeskond tuleb Huntingtoni ja tuletab teile elavalt meelde, et ühe inglise pere kodu on nende kindlus. Ütle ei heterofoobiale!»

Griffin oli eelnevalt palunud Twitteri kaudu abi Blacki ja Morgani aadressi tuvastamisel ja nimetanud neid tüli norivateks geiaktivistideks.

Griffin ütles, et diskrimineerimine on tema sõnul fundamentaalne inimõigus.

BBC raadiole ütles Griffin, et diskrimineerimine on tema sõnul fundamentaalne inimõigus.

«Härra Blackil ja härra Morganil on õigus otsustada, kes nende koju siseneb ja kes mitte, nii nagu on ka kristlastel, ja nemad tahavad seda ära võtta,» ütles ta. «Need kaks härrasmeest astusid ise avalikkuse huviorbiiti ja nad said, mis tahtsid, kui kasutasid ära õigussüsteemi, et süütut kristlikku abielupaari taga kiusata.»

Griffini sõnul on aeg, et vaikne enamus tavainimeste kaitseks püsti tõuseks ja homoaktivistide pealetungile vastu astuks.

Eksamikonsultandi ja kirjanikuna töötav Black (64) nimetas poliitikut idioodiks ja märkis, et tema kohtukaasusega kaasnenud reaktsioonid on näidanud, et Griffinil pole Suurbritannias erilist toetust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles