Bonni kohus saatis salafisti kuueks aastaks vangi

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Salafist Murat K. Bonni maakohtu saalis.
Salafist Murat K. Bonni maakohtu saalis. Foto: SCANPIX

Bonni maakohus mõistis 26-aastase salafisti Murat K. süüdi politseinike ründamises ja karistas teda kuueaastase vangistusega.

Mees ründas politseinikke meeleavaldusel, kus protestiti prohvet Muhamedi karikatuuride vastu, vahendas WDR.

Kohus mõistis Murat K. süüdi kehavigastuste tekitamises kahele politseinikule, avaliku korra rikkumises ja politseinikele vastuhakus. Lisaks peab ta politseinikele valurahaks maksma kokku 12 000 eurot.    

Mees on Türgi kodanik, kuid kasvanud üles Saksamaal.

Bonnis 5. mail aset leidnud rahutuste ajal haavas ta noaga kahte politseinikku ja selle tunnistas ta ülekuulamiste ajal ka üles. Mehe väitel on niisugune käitumine islami seisukohast vaadates õigustatud, kuna ta astus välja prohveti pilapiltide vastu. «Kes solvab prohvetit, see on teeninud ära surma,» rõhutas ta.      

Lõppsõnas väitis mees, et kohus pole legitiimne. Seejärel hakkas ta Saksamaad ähvardama «sõjaga», kuid siis katkestas teda kohtunik.

Ligi 500-600 radikaalset moslemit avaldas mai alguses meelt kohaliku paremäärmusliku partei Pro NRW umbes 30 poolehoidja marsi üle, kuna sellel kanti prohvet Muhamedi kujutavaid karikatuure. Märul tekkis siis, kui politseinikud püüdsid vaenupooli lahus hoida.

Erineva raskusega kehavigastusi sai tookord 29 politseinikku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles