Hiina ekspresident Jiang Zemin tegi haruldase avaliku esinemise

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina endine president Jiang Zemin
Hiina endine president Jiang Zemin Foto: SCANPIX

Endine Hiina president Jiang Zemin tegi harukordse avaliku esinemise, vahendas riiklik meedia täna.

Jiang, keda peetakse endiselt Hiina valitsusparteis mõjukaks, kohtus Shanghai ookeaniülikooli juhtidega Pekingis, vahendasid ajalehe People's Daily võrgukülg ja muu meedia.

Jiang ja tema naine Wang Yeping korraldasid 9. oktoobril juhtivatele ametnikele uhke õhtusöögi, et tähistada merekeskkonnale ja kalandustööstusele spetsialiseerunud ülikooli 100. aastapäeva.  

Endine president ütles kohalviibijatele, et «21. sajand on mere sajand» ning «riigina, millel loodusvarasid napib, peab Hiina omistama suurt tähtsust merenduse arendamisele», vahendas võrgukülg.

Hiinal on parajasti territoriaalvaidlus Jaapaniga Ida-Hiinas asuva saarestiku pärast, mida haldab Tokyo, kuid mida nõudlevad Peking ja Taipei. Oletuste kohaselt peituvad saarte ümbruses rikkalikud maavarade varud.

Aastail 1993-2003 presidendiametit pidanud 83-aastane Jiangil ei ole ametlikku rolli, kuid väidetavasti on tal kuluaarides endiselt suur mõjuvõim.

Eelmisel aastal ringlesid kuuldused, et Jiang on raskelt haige ja üks Hongkongi telekanal sai suure trahvi, sest teatas ekslikult, et Jiang suri.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles