Suri Nixoni kõrval USA presidendiks pürginud George McGovern

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
George McGovern 1972. aastast pärit fotol.
George McGovern 1972. aastast pärit fotol. Foto: SCANPIX

Ameerika Ühendriikides suri 90-aastasena endine senaator George McGovern, kes aastal 1972 kandideeris koos vabariiklase Richard Nixoniga USA presidendiks.

Perekonna esindaja Steve Hildebrand teatas meediale, et George McGovern suri täna hommikul kell 5.15 Dougherty haiglas Sioux Fallsis Lõuna-Dakotas, vahendas AP.

George McGovern oli Teises maailmasõjas pommituslennuki piloot. Vietnami sõja aastatel sai temast sõjavastane ja demokraatide liberaalse tiiva liider. Esimest korda pääses ta senatisse aastal 1962. Kokku valiti ta senatisse kolmel korral.

McGovern pürgis demokraatide presidendikandidaadiks ka aastatel 1968 ja 1984, kuid ebaõnnestunult.

Rahvusvahelisse meediasse kerkis on 1972. aastal, kui pürgis teist ametiaega püüdva Richard Nixoni kõrval USA presidendiks.

Ta sai Ameerika Ühendriikide ajaloo ühe nõrgima tulemuse, kui kogus vaid 37,5-protsendise toetuse. Mõningat hüvitus võis talle tuua Watergate’i skandaal, mille tõttu oli Nixon sunnitud aastal 1974 ametist lahkuma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles