Prantsuse Alpide veresaunast ellu jäänud laps andis tähtsa juhtlõnga

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsus Alpides Chevaline´is hukkus neli inimest
Prantsus Alpides Chevaline´is hukkus neli inimest Foto: SCANPIX

Selle aasta septembri alguses Prantsusmaal Alpides Annecy lähedal aset leidnud veresaunast eluga pääsenud tüdruk andis politseile tähtsa juhtlõnga.

Seitsmeaastane Zainab al-Hilli sai raskelt kannatada, kuid jäi ellu, edastab Daily Mail.

Tüdruku sõnul lasti esimesena maha sündmuspaigal olnud jalgrattur. Politsei kinnitusel oli tegemist 45-aastase Sylvain Mollieriga, kes töötas tuumatööstuses.

Varem kahtlustati, et ta oli seal juhuslikult.

Chevaline`i tapmises hukkus pereisa, 50-aastane Saad al-Hilli, ta naine, 47-aastane Iqbal al-Hilli ning mehe kasuema, 73-aastane Suhaila al-Allaf. Nad tapeti Briti numbrimärgiga BMW masinasse. Oma ema surnukeha all jäi ellu pere teine tütar, nelja-aastane Zeena al-Hilli.

«Seitsmeaastase tunnistus juhtunust on võtmeks,» selgitasid uurijad.

Uurimist juhtiv Eric Maillaud teatas, et Saad al-Hilli oli enne tapmist autost väljunud. See tehti kindlaks tema jäetud jalajälgede abil. Siis aga istus autosse, pani uksed lukku ning püüdis põgeneda. Ta võis sattuda paanikasse ning sõitis läbi mudase koha, kuhu masin kinni jäi.

Pärast tapmisi sündmuspaigale esimesena jõudnud briti sõnul auto mootor siis veel käis.

Võtmetunnistuse andnud Zainab al-Hillit tulistati õlga, pärast seda oli teda mingi metallesemega tugevalt vastu pead löödud. Arvatakse, et relvapäraga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles