Smolenski katastroofipiltide autor on endiselt teadmata

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Jürgen Tamme
Copy
TU-154 rusud Smolenski lähedal.
TU-154 rusud Smolenski lähedal. Foto: SCANPIX

2010. aastal 96 inimelu nõudnud Smolenski lennukatastroofis hukkunutest internetis pilte avaldanud vene blogija väitel ei tea ta fotode autorit.

«Mind pole kunagi huvitanud, kellelt info pärineb ja miks nad seda teevad,» ütles Anton Sizych möödunud nädalal Poola eratelekanalile TVN antud usutluses, vahendas Poola raadio koduleht.

Ka kinnitas Sizych, et Vene julgeolekuteenistused pole temaga sel teemal ühendust võtnud, kuigi Vene uurimiskomitee lubas läinud nädalal astuda samme vahetult pärast lennukatastroofi tehtud fotode eemaldamiseks meediast ning teha kindlaks nende autori.

Samas tunnistas 51-aastane Sizych, kes elab Lääne-Siberis Barnaulis, et tal on varem korduvalt tulnud julgeolekutöötajatega tegemist teha. Tema sõnul pole jutuajamised julgeolekuga aga olnud seotud 27. septembril avaldatud fotodega.

Sizych avaldas fotod koos ajakirjanik Taiana Karatsubaga. «Karatsuba sai fotod anonüümselt allikalt Krimmis,» väitis Sizych.

Poola võimud on avaldanud piltide üle nördimust ning nõudnud Venemaalt juhtunu uurimist ja süüdlaste vastutusele võtmist.

Tagasi üles