Piraatlus on madalaimal tasemel alates 2008. aastast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lisaks Somaalia rannikule ja Adeni lahele tegutsevad piraadid aktiivselt ka Lääne-Aafrika rannikul Guinea lahes.
Lisaks Somaalia rannikule ja Adeni lahele tegutsevad piraadid aktiivselt ka Lääne-Aafrika rannikul Guinea lahes. Foto: SCANPIX

Rahvusvahelise Merendusbüroo (IMB) andmetel on üleilmne piraatlus langenud madalaimale tasemele alates 2008. aastast ning Somaaliast lähtuvad ohud on taandumas.

IMB andmetel registreeriti 2012. aasta esimese üheksa kuuga maailmas 233 piraatide rünnakut, mullu samal ajavahemikul oli rünnakuid 352. Kõige enam vähenes Somaalia ranniku lähistel toime pandud rünnakute arv, mida 2011. aasta esimese kuuga oli 199 ja tänavu 70. 2012. aasta kolmanda kvartali jooksul registreeriti Somaalia ranniku lähistel vaid üks piraadirünnak.

IMB teatel on rünnakute arvu aidanud vähendada rahvusvahelised piraaditõrjemissioonid ja laevade endi turvameetmete tõhustamine.

2012. aasta jaanuarist septembri lõpuni kaaperdati IMB andmetel maailmas 24 laeva 458 meeskonnaliikmega, kellest kuus tapeti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles