Poola eksiilpresidendi säilmed kaevatakse üles

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Smolenski lennukatastroofis hukkunud Poola viimase eksiilpresidendi Ryszard Kaczorowski lesk oma abikaasa kirstu juures.
Smolenski lennukatastroofis hukkunud Poola viimase eksiilpresidendi Ryszard Kaczorowski lesk oma abikaasa kirstu juures. Foto: SCANPIX

2010. aastal Smolenski lennukatastroofis hukkunud Poola viimase eksiilpresidendi Ryszard Kaczorowski säilmed kaevatakse täna üles.

Kaczorowski on 96 inimelu nõudnud lennukatastroofi järjekordne ohver, kelle säilmed ekshumeeritakse veendumaks, et hauda on tõesti maetud Kaczorowski, vahendas Poola raadio koduleht.

Varssavisse maetud säilmed toimetatakse Krakowis asuvasse kohtumeditsiini osakonda.

Lisaks Kaczorowskile ekshumeeritakse täna veel ka teine Smolenski katastroofi ohvri surnukeha. Esialgu pole teada, kelle säilmed üles kaevati.

Seni on välja kaevatud nelja Smolenski lennuõnnetuse ohvri surnukehad. Ühel juhtumil selgus, et ohvri säilmed olid läinud vahetusse ning maetud valesse hauda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles