Naantali õlireostuse põhjustajat ootab kopsakas trahv

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õlilaik Ahvenamaa ja Naantali vahelisel alal
Õlilaik Ahvenamaa ja Naantali vahelisel alal Foto: Soome piirivalve

Lääne-Soome merevalveüksus alustas Naantali reostuse uurimist, laevafirmat Finnlines ähvardab vähemalt 4300 euro suurune rahatrahv.


Õlireostuse uurimist juhtiv Kai Laakso sõnul pole mingit tähtsust sellel, kas tegemist oli õnnetuse või pahatahtlikkusega, vahendas YLE.



Rahatrahvi saab määrata siis, kui õnnestub kindlaks teha reostusallikaks osutunud laev.



«Miinimumtasu on 4298 eurot (67 250 krooni), kuid trahvisummal ülemist piiri pole ja nii võib see olla ükskõik kui suur,» rääkis Laakso.

«Siin võib summa juures võib arvestada merre valgunud õli kogust ja laeva suurust ehk 20 000 eurot (313 000 krooni) või koguni 24 000 eurot (375 500 krooni).»

Laakso hinnangul pole summa väga suur, kui võrrelda rahvusvaheliste juhtumitega. Mujal maailmas on reostusjuhtumite hüvitamiseks määratud oluliselt suuremaid rahatrahve.

Esialgsete andmete järgi voolas Finnlinesi laevalt Finneagle merre viis kuupmeetri kerget kütteõli, Lakso sõnul on tegemist suhteliselt suure kogusega.

Merevalveüksuse uurimine põhineb suures osas politsei esialgsetele materjalidele ja see kestab mitu kuud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles