«Oota sa!» hundil lubatakse edasi suitsetada

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fragment «Oota sa!» multifilmist.
Fragment «Oota sa!» multifilmist. Foto: Youtube

Venemaa peasanitaararst Gennadi Oništšenko ei pea mõistlikuks lõigata tuntud multifilmidest «Oota sa!» välja stseenid, kus hunt suitsetab.

«Las see hunt jookseb ekraanil ringi ja suitsetab, ta on ju suli,» vahendab lenta.ru Venemaa peasanitaararsti Gennadi Oništšenko Ehho Moskvõle antud intervjuud. Ta tõmbas paralleeli hundi ja James Bondi vahel. «Tema (hunt) on põhimõtteliselt sama, mis oli armastatud James Bond, see 80-kilone looduse vili, kes oli tapja ja kriminaalkurjategija,» sõnas arst.

Oništšenko rõhutas oma intervjuus, et kui riigiduuma ei võta tubakavastast seaduseelnõu vastu, siis «tema kui kodanik tõstatab küsimuse selle laialisaatmisest».

Oništšenko sõnul muutuks Venemaa pärast tubakavastase seaduse vastuvõtmist vähemalt formaalselt tsiviliseeritud riigiks, mitte ei oleks provints.

Tubakavastase seaduse eelnõu kohaselt keelatakse Venemaal avalikus kohas suitsetamine ja samuti keelatakse järk-järgult tubakatoodete reklaam. Venemaa valitsus kiitis seaduseelnõu 18. oktoobril heaks.

Multifilm "Oota sa!" sattus selles olevate suitsetamisstseenide tõttu meedia tähelepanu alla augusti lõpul, enne lapsi kahjuliku mõju eest kaitsva seaduse jõustumist.

Muu hulgas spekuleeriti, et võimud kavatsevad multifilmi näidata ainult öisel ajal, kuid hiljem lükati see teade ümber.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles