Vene uurijad esitasid mõistatuslikult riiki tagasi toimetatud aktivistile süüdistuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vasakopositsionäär Sergei Udaltsov eile õhtul Moskvas Vene juurdluskomitee ees opositsiooniaktivistide vahistamise vastu meelt avaldamas.
Vasakopositsionäär Sergei Udaltsov eile õhtul Moskvas Vene juurdluskomitee ees opositsiooniaktivistide vahistamise vastu meelt avaldamas. Foto: SCANPIX

Venemaa esitas täna süüdistuse president Vladimir Putini vastaste massirahutuste kavandamises opositsiooniaktivistile, kes peeti kinni pärast saladuslikku kadunuksjäämist Ukrainas.

Süüdistused Leonid Razvozžajevi suhtes on viimane areng opositsiooniliidrite mahasurumise kampaanias, mille vallandas Kremli-meelses telekanalis näidatud film, milles süüdistati protestiliidrit Sergei Udaltsovi valitsuse kukutamise kavandamises.

Vene seadusandja abile Razvozžajevile esitati süüdistus massirahutuste kavandamises, teatas teisipäeval juurdluskomitee, riigi peamine uurimisasutus.

Uurijad teatasid samuti kavatsusest esitada ametlik süüdistus Udaltsovile, Putini-vastaste protestide võtmeisikule. Ta on välja kutsutud reedeks, teatasid uurijad. Praeguse seisuga on Udaltsovile kehtestatud reisikeeld, tema abi Konstantin Lebedev on kinni peetud.

Moskva kohus andis üleeile loa Razvozžajevi vahistamiseks ning uurijate väitel oli ta alistunud vabatahtlikult ja oma kuriteo üles tunnistanud.

Ent tabloidportaal Lifenews.ru pani üles video, millel mees hüüab reporteritele, et teda on mitu päeva piinatud ning et ta rööviti Ukrainast.

ÜRO põgenikeagentuur teatas eile, et Razvozžajev väisas tema Kiievi bürood, taotledes põgeniku staatust ning et töötajad olid suunanud ta õigusabi pakkuvasse mittetulundusühingusse. Pärast MTÜ väisamist jäi Razvozžajev reedel kadunuks.Ta läks lõunatama, jättes oma asjad MTÜ kontorisse ning ei vastanud hiljem enam telefonikõnedele.

Ukraina piirivalvurid teatasid, et mees oli möödunudreedel riigist lahkunud mis tahes kaebusi esitamata, vahendas uudisteagentuur Interfax.

Razvozžajev töötab tuntud opositsioonitegelase, erakonda Õiglane Venemaa kuuluva seadusandja Ilja Ponomarjovi abina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles