Iisrael saadab välja viimased Estellel seilanud aktivistid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SV Estelle
SV Estelle Foto: SCANPIX

Iisrael saadab kolmapäeval välja viimased 17 välismaa aktivistist, kes võeti vahi alla, kui juudiriigi merevägi Gaza mereblokaadi murda üritanud laeva oma kontrolli alla võttis, teatas immigratsiooniteenistus.

«Seitseteist kinnipeetut saadetakse välja teisipäeva ja kolmapäeva vahelisel ööl sõltuvalt kohtade olemasolust lennukitel,» ütles immigratsiooniteenistuse pressiesindaja Sabine Hadad.

Iisraeli sõjaväelased hõivasid laupäeval vägivalda kasutamata Soome lipu all seilanud MV Estelle ja eskortisid Ashdodi sadamasse.

Estelle reisijate seas oli viis Euroopa Parlamendi liiget ning üks endine Kanada seadusandja. Laeval oli ka humanitaarabi.

Üheksa välismaalasest aktivisti deporteeriti juba pühapäeval. Kolm alusega kaasa sõitnud iisraellast on praeguseks vabastatud.

Juudiriigi hinnangul on Gaza sektori blokaad hädavajalik, et takistada relvasmugeldamist sellesse islamistliku Hamasi võimu all olevasse Palestiina enklaavi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles