Udaltsovi abikaasa lahkus koos lastega Venemaalt

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Udaltsov
Sergei Udaltsov Foto: SCANPIX

Opositsioonilise Vasakrinde liidri Sergei Udaltsovi abikaasa Anastassia lahkus koos lastega Venemaalt ja sõitis Ukrainasse, kirjutab Kommersant.

Udaltsovi asukoht pole teada ei naisele ega tema võitluskaaslastele.  

Anastassija Udaltsova sõnul ärgitavad Vene võimud tema abikaasat maalt põgenema. Sama on väitnud ka üks Udaltsovi anonüümseks jääda soovinud kaasvõitleja, kelle sõnul viitab sellele fakt, et uurimiskomitee teatas talle esitatavast süüdistusest eelnevalt.  

«Kui ta sõidab minema, siis on see kõigile mugav: uurijad ütlevad, et nii on tema süü tõestatud, aga istuma ta ei lähe,» rääkis allikas.

Udaltsovi advokaat Violetta Volkova kinnitas aga Interfaxile, et tema klient ei kavatse Venemaalt minema sõita. «Kõik jutud ja oletused, seal hulgas ka ajakirjanike omad sellest, nagu kavatseks Sergei riigist lahkuda, kuuluvad laimu valdkonda,» rääkis ta.

Prokuratuuri uurimiskomitee kutsus Udaltsovi enda juurde 26. oktoobriks. Talle kavatsetakse esitada süüdistus massirahutuste organiseerimises. Seni on ta antud loos kahtlustatava staatuses ja on andnud allkirja kodust mittelahkumise kohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles