Merendusekspert röövist Nigeerias: kõik kulgeb nii nagu varasematelgi juhtudel

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puksiir Bourbon Liberty 249
Puksiir Bourbon Liberty 249 Foto: SCANPIX

Nigeri jõe deltas puksiirilt Bourbon Liberty 249 röövitud seitsme mehemehe kohta uudiseid pole, kuid merendusuudiseid edastava portaali Merebülletään - Sovfraht peatoimetaja Mihhail Voitenko sõnul kulgeb kõik nii nagu varasematel juhtudel.

Piraadid ründasid Prantsuse firmale Bourbon Offshore SAS kuuluvat puksiiri 15. oktoobril, vahendas Komsomolskaja Pravda. Nad võtsid pantvangi ühe Eesti ja kuus Vene kodanikku. Laeval olnud nigeerlastest meremehi nad ei puutunud.  

«Meremehed on elus ja terved, bandiidid kohtlevad neid nagu kallist kaupa, mida ei tohi kahjustada, kui tahetakse selle eest küsida maksimaalset hinda,» avaldas Voitenko arvamust.

Seda, et pantvangi võetud meremehed on terved, kinnitas üleeile Vene ajutine asjur Nigeerias Aleksandr Tšernov. «Praegu on käimas delikaatne protsess kontaktide sisseseadmiseks piraatidega,» rääkis ta.  

Puksiir Bourbon Liberty 249 sõidab Luksemburgi lipu all ja selle pardal oli enne intsidenti 16-liikmeline meeskond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles