Eurosaadikud protestivad Strasbourgi reisimise vastu

Evelyn Kaldoja
, Strasbourg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reklaamimaks oma võitlust ühe asukohaga europarlamendi eest ehk Strasbourgi-sõitude vastu, jagasid selle liikumise taga seisvad parlamendisaadikud eile Strasbourgis volditavaid toole, mille iga ühe asukoha toetaja oma lauale panna sai.
Reklaamimaks oma võitlust ühe asukohaga europarlamendi eest ehk Strasbourgi-sõitude vastu, jagasid selle liikumise taga seisvad parlamendisaadikud eile Strasbourgis volditavaid toole, mille iga ühe asukoha toetaja oma lauale panna sai. Foto: SCANPIX

Näitamaks, kui kõrini on saadikuil lisaks kodumaa ja Brüsseli vahet kord kuus veel nädalaks nappide lennuühenduste ja kalliste hotellidega Strasbourgi põikamisest, alustas europarlament sel nädalal selles Prantsuse linnas tavatult pikka istungit, täpsemalt öeldes kahe istungi järjest pidamist.


Vastavalt ELi lepetele peab europarlament Strasbourgis pidama 12 täiskogu aastas. Et augustis parlament puhkab, on see varem tähendanud, et oktoobris sõidab kogu karavan saadikutest arveametnikeni Strasbourgi kaks korda, pidades kahe neli päeva kestva istungiperioodi vahel nädalase pausi.

Mullu kevadel otsustasid saadikud tõsta nii tänavu kui tuleval aastal oktoobrikuised täiskogud ühele nädalale. Et kaks sessiooni ära mahuksid, kärbiti nende kestust poole võrra ehk kahele päevale.

Nii lõppeski eile lõppes esimene europarlamendi sessioon ja homme algab teine.

Prantsusmaa on aga europarlamendi selle kaks ühes sessiooni eest kohtusse andnud. Pariis nõuab, et parlament teeks siiski 12 edasi-tagasi täispikka tiiru Strasbourgi vahet.

Artikli täispikka versiooni loe tänasest paberlehest või pluss.postimees.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles