Tšetšeenia väekomandör maeti Dubaisse

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sulim Jamadajev.
Sulim Jamadajev. Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Moskvast võimule aidatud Tšetšeenia president Ramzan Kadõrovi sõnul maeti Araabia Ühendemiraatides nädalavahetusel tapetud kurikuulus tšetseeni väekomandör Dubaisse.


«Sulim Jamadajev maeti kaks päeva tagasi Dubaisse,» kinnitas Kadõrov ajakirjanikele. Tema sõnul võis kunagise väekomandöri surm olla kuritegelike jõukude rivaalitsemise tulemus, vahendas Reuters.

Kohaliku politsei teatel langes Tšetšeenia võimudega vaenujalal olev Jamadajev Dubai ühe luksusresidentsi parklas atentaadi ohvriks. Politsei välistas kuuldused, nagu oleks Jamadajev endiselt elus ja kinnitas, et tema mõrva asjaolude uurimiseks on alustatud juurdlust, mille käigus on vahistatud üks venelane.

Kuigi viimase poole aasta jooksul on välismaal tapetud viis tšetšeeni, lükkas Kadõrovi pressiesindaja ümber kuuldused, nagu võiks neid kuidagi seostada Tšetšeenia presidendiga.

Tšetšeeni iseseisvuslaste leeris kunagi võidelnud Jamadajev vahetas poolt 1990ndate lõpus ning tõusis kurikuulsa GRU eliitpataljoni Vostok komandöriks. 2005. aastal sai ta ka Venemaa kangelase aunimetuse.

Möödunud aastal saadeti ta pärast ägenenud võimuvõitlust Moskvast määratud tšetšeenide liidri Kadõroviga erru.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles