Helsingi linnavolikokku kandideerib kaks eestlast

, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiia Sirviö
Tiia Sirviö Foto: tiiasirvio.fi

Pühapäevastel Soome kohalikel valimistel pürgivad 85-liikmelisse Helsingi linnavolikokku ka vähemalt kaks eestlast: Koonderakonna ridades loodab enda sõnul 1000 häält koguda Pärnust pärit Tiia Sirviö, Põlissoomlaste nimekirjas kandideerib tšellist ja muusikapedagoog Allar Kaasik.

Eestlased on varemgi põhjanaabrite pealinna esinduskogu valimistel kaasa löönud, näiteks 2008. aastal kogus nüüdne ajakirja Diplomaatia peatoimetaja Iivi Anna Masso Koonderakonna nimekirjas 385 häält, kuid valituks ei osutunud.

Sirviö (33), keda tõid tosina aasta eest Soome ülikooliõpingud, kandideerib enda sõnul selleks, et võidelda oma kodupiirkonnas Ida-Helsingis süvenevate ühiskondlike probleemide vastu.

«Olen pikalt mõelnud, kuna mul on ka väike laps, kas me jääme siia või kolime ära, sest siin on päris palju probleeme sisserändajatega, sõjapõgenikega, ka alkoholi- ja narkoprobleeme,» räägib üritusettevõtte müügijuhina töötav naine oma kontoris Itise kaubanduskeskuses. «Naljakas, et Ida-Helsingisse on kokku pandud kõik problemaatilised juhtumid. Näiteks Kontula ostukeskus on koht, mis argipäeviti on narkomaanide ja alkohoolikute «päevaklubi». See tähendab, et piirkond on muutunud väga ebaturvaliseks, tänaval müüakse narkootikume.»

Sirviö sõnul ei piisa kodus kaeblemisest. «On väga palju inimesi, kes mõtlevad samamoodi, aga nad on võib-olla löönud käega. Tahan parandada neid asju seestpoolt. Tahan, et mingi aja pärast võin öelda julgelt ja uhkelt, et meil on Ida-Helsingis väga head koolid, meil on hea ja turvaline.»

Artikli täispikka versiooni loe tänasest paberlehest või Postimees Plussist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles