Vene kaitseministeeriumi valdusfirmat kahtlustatakse suurkelmuses

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valdusfirma büroosse saabus ka kaitseminister Anatoli Serdjukov (pildil tänavu veebruaris), kes varem kuulus selle direktorite nõukokku.
Valdusfirma büroosse saabus ka kaitseminister Anatoli Serdjukov (pildil tänavu veebruaris), kes varem kuulus selle direktorite nõukokku. Foto: SCANPIX

Venemaa juurdluskomitee peasõjaväevalitsus algatas viis kriminaalasja, et uurida kelmusi kaitseministeeriumile alluvas valdusfirmas Oboronservis, ütles täna juurdluskomitee pressiesindaja Vladimir Markin.

Markini sõnul toimuvad valdusfirmas läbiotsimised ja dokumentide konfiskeerimine, kaasa arvatud kaitseministeeriumi varasuhete osakonna eksülemalt Jelena Vassiljevalt, vahendas BBC.

Valdusfirma büroosse saabus täna hommikul ka kaitseminister Anatoli Serdjukov, kes varem kuulus selle direktorite nõukokku.

Uurijate sõnul leidis kelmus aset valdusfirmale kuuluva kinnisvara, maavalduste ning aktsiate müümise ajal.

Kahjud ainuüksi kaheksa kinnisvaraobjekti müügist küündisid esialgsetel andmetel enam kui kolme miljardi rublani (74 miljonit eurot).

Valdusfirma Oboronservis loodi 2008. aastal. Sellesse kuulub kümme valdusfirmat: Aviaremont, Spetsremont, Remvooruženie, Oboronstroi, Agroprom, Oboronenergo, Voentorg, Krasnaja zvezda ja Slavjanka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles