Gruusia parlament kinnitas Bidzina Ivanišvili peaministriks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia vastvalitud peaminister Bidzina Ivanišvili täna parlamendis Khuthaisis.
Gruusia vastvalitud peaminister Bidzina Ivanišvili täna parlamendis Khuthaisis. Foto: SCANPIX

Gruusia parlament kinnitas täna peaministriks miljardär Bidzina Ivanišvili, kelle juhitud valimisühendus võitis sel kuul toimunud parlamendivalimistel president Mihheil Saakašvili erakonda.

«Me kanname hoolt iga viimase kui inimese eest, arendame demokraatlikke institutsioone ja rajame õigusriigi,» lubas Ivanišvili enne hääletust AFP teatel.

150-liikmeline parlament andis Ivanišvili kandidatuuri poolt 88 ja vastu 54 häält.

Ühtlasi kiitsid seadusandjad heaks Ivanišvili kabineti koosseisu, kuhu kuulub nii endisi diplomaate, veteranpoliitikuid Eduard Ševardnadze aegsest valitsusest ja uustulnukaid nagu endine AC Milani jalgpallitäht Kahha Kaladze. Temast saab energeetikaminister.

Ivanišvili on lubanud jätkata Saakašvili läänemeelset välispoliitikat ja liikuda NATO ja ELi liikmesuse poole, kuid tahab ka parandada suhteid Venemaaga.

Ivanišvili kavatseb enda sõnul peaministri ameti maha panna umbes pooleteise aasta pärast, sest pikaajalisi poliitilisi ambitsioone tal ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles