Venemaa plaanib erastamisest saada kolm triljonit rubla

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rosneft.
Rosneft. Foto: Zhuravlev Ivan/COVI

Venemaa võib kuni 2016. aastani riigivara erastamise eest saada 3,128 triljonit rubla (ligi 75 miljardit eurot), kirjutab Ria Novosti majandusministeeriumi materjalidele tuginedes.

Ministeeriumi andmete kohaselt jagunevad erastatavad varad kolmeks: vara, mille müügiprotsess käib (väärtus 65 miljardit rubla),  vara, mille müügiks ettevalmistamine käib (2,6 triljonit rubla) ja need vara, mille müüki alles arutatakse (465 miljardit rubla).

Et ministeeriumi plaani täita, peaks Venemaa aastas müüma vara enam kui poole triljoni rubla eest.  Lenta.ru kirjutab, et praegu jääb erastamistempo plaanidele kõvasti alla: selle aasta tulemuste põhjal võib järeldada, et erastamine toob 223 miljardit rubla.

Tulevaks aastaks on valitsus kavandanud kaheksa suurt erastamistehingut, mis peaks riigieelarvesse tooma 260-270 miljardit rubla. Lisaks võib valitsus loobuda kuuest protsendist Rosnefti aktsiatest, mis tooks lisaks 140 miljardit rubla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles