Briti politsei on leidnud 300 Briti teletähe võimalikku ohvrit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2005. aastal tehtud foto Jimmy Savile´ist.
2005. aastal tehtud foto Jimmy Savile´ist. Foto: SCANPIX

Briti politseinikud, kes uurivad teateid, et endine BBC teletäht Jimmy Savile kuritarvitas seksuaalselt lapsi, on leidnud umbes 300 võimalikku ohvrit, ütles kõrge politseinik täna.

Osa süüdistusi puudutavad teisi kuritarvitajaid, kes võisid tegutseda koos mullu 84-aastasena surnud Savile'iga, ütles Londoni politsei ringkonnaülem Peter Spindler.

Kõik peale kahe ohvri on naissoost, lisas ta.

Politseinikud on kõnelenud 130 ohvriga kokku 300st, kes korrakaitsjatega ühendust võtsid, ning on registreerinud 114 kuritegu. Enne ametlikku küsitlemist räägitakse ohvritega telefoni teel.

Plaatinablondide juuste, läikivate dresside ja sigari poolest tuntud Savile oli Suurbritannia üks suurimaid teletähti ning juhtis mitut saadet, kus ta lastega kokku puutus. Lisaks teenis ta erinevatele heategevusorganisatsioonidele miljoneid naelu.

Kuid kuritarvitamissüüdistused, mis kerkisid esile pärast tema surma 2011. aasta oktoobris, on tema maine hävitanud.

Briti lehed kirjutasid täna, et Savile'i juhtumit uurivatele politseinikele on edastatud kolme arsti nimed, keda süüdistatakse laste seksuaalses väärkohtlemises.

Arstid töötasid haiglates, kus Savile väidetavasti pilastas noori ja haavatavaid patsiente, kui ta seal heategevustööd tegi, kirjutasid ajalehed Guardian ja Daily Mail.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles