Aamulehti: väljasaatmist Soomest saab lükata edasi märatsemisega

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Osal Soomest väljasaatmisotsuse saanud immigrantidest on õnnestunud reaalset lahkumist edasi lükata lihtsa vastupunnimisega, keerulisemate juhtumite puhul on riik üürinud eralennuki.

Väljasaadetav võib takistada teekonna jätkumist karjumise ja märatsemisega, kuna ähvardavalt käituvat inimest lennukisse ei lubata, kirjutab tänane Aamulehti.

Ei aita siin ka politseinike juuresolek, kelle ülesandeks on toimetada väljasaadetu sihtkohta kohale. Lennukisse lubamise otsustab siiski vaid selle kapten. Komissar Reijo Rissaneni sõnul on pilootide seisukoht märatsevate reisijate osas viimasel ajal karmistunud.

Helsingi politsei ülemkomissar Kaj Wahlman ja politseiameti politseiinspektor Per Ehrsten kinnitavad, et mingitel juhtudel on tulnud rentida privaatlennuk.

Lõplikku väljasaatmist takistada ei saa, kuid mitmed ebaõnnestunud katsed lähevad riigile kalliks maksma. Ehrsteni sõnul on väljasaatmise tarbeks riigil 3,5 miljonit eurot aastas, millest enamus läheb transpordikuludeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles