Amnesty: Prantsusmaa vaatab politseivägivallale läbi sõrmede

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse politseinik jaanuaris Pariisis Palestiina-meelset meeleavaldajat vahistamas.
Prantsuse politseinik jaanuaris Pariisis Palestiina-meelset meeleavaldajat vahistamas. Foto: AP / Scanpix

Inimõigusorganisatsioon Amnesty International süüdistab Prantsuse võime tahtmatuses uurida riigi korrakaitsjate väidetavaid vägivallajuhtumeid.


Süüdistusi ei uurita eriti põhjalikult ning peksmiste ja koguni tapmiste eest vastutavad politseinikud jõuavad harva kohtu ette, teatas Amnesty värskes aruandes.

BBC vahendab, et raportis on välja toodud juhtumeid, kus politsei on ahistanud etnilisi vähemusi ja Prantsusmaal elavaid välisriikide kodanikke.

Amnesty möönab, et kuigi kõik politsei vastu tehtud kaebused pole õigustatud, asetab lahknevus kaebuste arvu ja karistuste vahel küsimärgi alla juurdluste põhjalikkuse.

Raportis öeldakse, et suur arv korrakaitsjate vastu tehtud kaebuste menetlemisi lõpetatakse prokuratuuri poolt ilma kohtu ette jõudmata.

Võimud kinnitasid, et politseivägivallale läbi sõrmede ei vaadata. Prantsuse siseministeerium märkis, et ükski politseinik pole seadusest kõrgemal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles