Brüsselis lasti maha naftafirma ExxonMobil osakonnajuhataja

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naftafirma ExxonMobil sildid
Naftafirma ExxonMobil sildid Foto: SCANPIX

Belgias Brüsselis lasti maha Briti naftafirma ExxonMobil tippjuhtide hulka kuuluv Nicholas Mockford.

60-aastane Mockford lahkus koos abikaasa Maryga restoranist, kui teda tulistati kolm korda, vahendas BBC.

Külmaverise ja ettekavatsetud veretööna näiv mõrv juhtus 14. oktoobril Brüsseli põhjaosas Neder-Over-Heembeekis, kuid Briti meedia väitel õnnestus Belgia politseil seda siiani varjata.

Belgia prokuratuuri teatel ei antagi nii tõsiste kuritegude uurimise algfaasis avalikkusele üksikasjalist informatsiooni.    

Pealtnägijate sõnul leidis rünnak aset kella 22 paiku, kui Mockfordid lahkusid itaalia restoranist Da Marcello ja oli teel oma auto juurde. Kurjategijaid oli kaks ja vähemalt ühel oli mootorrattakiiver.  

Mockfordi tulistati lähedalt kolm korda. Üks laskudest tehti siis, kui mees lebas juba maas. Firmajuht suri teel haiglasse. Tema naise kalla tarvitati vägivalda.

Belgia politsei pole välistanud autoröövi, kuid Mockfordi Lexus kurjategijaid ei huvitanud.

Ühe pereliikme oletusel oli tegemist palgamõrvaga. «Ta lasti maha rahulikult ja kiiresti. See paistab professionaalide korraldatud palgamõrvana, kui selle põhjust me küll ei oska arvata,» rääkis nimetuks jäänud sugulane ajalehele The Daily Telegraph.

Mõningatel andmetel leidsid politseinikud sündmuskohast neli padrunihülssi.  

Kolme täiskasvanud lapse isa Mockford töötas ExxonMobilis 1970ndatest saadik. Praegu oli ta ExxonMobil Chemicalsis osakonnajuhataja, vahendas The Guardian.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles