Venezuela võtaks Guantanamo vangid vastu

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Guantanamo sõjaväebaasis asuv Camp Justice, kus toimuvad sõjatribunalid terrorikahtlusaluste üle.
Guantanamo sõjaväebaasis asuv Camp Justice, kus toimuvad sõjatribunalid terrorikahtlusaluste üle. Foto: AFP / Scanpix

Venezuela sõnakas president Hugo Chávez lubas võtta oma riiki vastu isikuid, kes vabastatakse Guananamo vangilaagrist, kuid USA tõenäoliselt seda pakkumist ei aktsepteeri.


Chávez tuli oma propagandamaigulise teatega lagedale Lõuna-Ameerika ja araabiamaade tippkohtumisel Qatari pealinnas Dohas. «Meil ei oleks mingit probleemi võtta vastu inimesi,» ütles ta Al-Jazeera telekanalile, vahendas

BBC News

.

USA uus president Barack Obama on lubanud järgmiseks aastaks kurikuulsa kinnipidamisasutuse Kuuba saarel asuvas sõjaväebaasis sulgeda, kuid enne tuleb leida uus kodumaa kümnetele seal viibivatele inimestele, keda päritolumaal ähvardaks tagakiusamine.

Guantanamo vangilaagris on veel kokku umbes 240 kinnipeetavat, kuid vaatlejad peavad väga ebatõenäoliseks, et neile uue kodu leidmisel võetaks kuulda avalikult vaenulikku retoorikat kasutava Venezuela pakkumist.

Chávez kordas taas ka üleskutset anda Guanatanamo Bay sõjaväebaas tagasi Kuuba riigile ning tegema lõppu «sellele trööstitule vanglale». Trinidadis ja Tobagos toimub sellel kuul ka järjekordne Ameerika riikide tippkohtumine ning analüütikute sõnul on huvitav näha, kas Obama kohtub siis Venezuela liidriga pärast aastaid kahe riigi vahel kestnud vaenu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles