Iraagi usupüha rünnakutes hukkus vähemalt 15 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraaklased uurivad plahvatuspaika Al-Bawia turul Maamalis.
Iraaklased uurivad plahvatuspaika Al-Bawia turul Maamalis. Foto: SCANPIX

Moslemite Eid al-Adha usupüha teisel päeval sai Bagdadi lähistel ja Mosulis toimunud rünnakutes surma vähemalt 15 ja vigastada üle 40 inimese, teatasid Iraagi võimud laupäeval.

Bagdadi idaosas Maamalis hukkus kohalikul turul toimunud pommiplahvatuses vähemalt viis inimest, 13 inimest sai vigastada.

Bagdadist põhja pool Taji linnas plahvatas šiia palverändurite väikebussi külge kinnitatud pomm, mis surmas viis ja vigastas 12 inimest, teatasid julgeolekuallikad. Kohalike arstide teatel võib ohvrite arv kasvada. Võimude teatel oli nii hukkunute kui haavatute seas ka Iraani palverändureid.

Bagdadist 350 kilomeetrit põhja pool Mosulis hukkus kolmes rünnakus Shabaki kogukonna vastu viis ja sai vigastada kümme inimest.

Tuz Khurmatu linnas sai šiiade religioosse sihtasutuse büroo juures toimunud pommiplahvatuses vigastada kaheksa inimest.

Ükski rühmitus pole vägivallaaktide eest vastutust võtnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles