USA meningiidipuhang on nõudnud 25 inimese elu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seenmeningiit mikroskoobi all.
Seenmeningiit mikroskoobi all. Foto: SCANPIX

USAs on tuvastatud 338 saastunud steroididooside süstimisest põhjustatud seenmeningiidi juhtumit, millest 25 on lõppenud surmaga, viimane ohver oli Tennessee osariigist, täpsustasid reedel terviseametnikud haiguste kontrolli ja ennetuse keskustest (CDS).

Eriti hull ongi olukord just Tennessees, kus on kõige rohkem nakatunuid.

Olukord on viimase nädalaga halvenenud. Veel 17. oktoobril oli elu kaotanud vaid 16 inimest. Kahtlustatakse, et epideemia sai alguse Massachusettsis tegutsevast ravimivabrikust, kuid uurimine on alles pooleli.

Haiguse levimise taga on saastunud steroididoosid, mida süstitakse seljavalu ravimiseks inimese selgroogu. Kuni 14 000 inimest 23 osariigist võisid niisuguse süsti saada. Terviseametnike sõnul ilmnevad meningiidisümptomid tavaliselt ühe kuni nelja nädala jooksul pärast süsti, kuid mõnel juhul võivad nad ilmneda kuude möödudes.

Aju ja seljaaju kaitsvates membraanides põletikku tekitava haiguse haruldase tüve korral tuleb pikaaegselt haiglas viibida ning veenisiseseid seenevastaseid rohtusid võtta. Selles vormis haigus nakkav ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles