Saksa politsei eksis erioperatsiooni ajal aadressiga

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa politseinikud
Saksa politseinikud Foto: SCANPIX

Üks Saksa perekond sai vastiku üllatuse osaliseks, kui politsei relvastatud eriüksus (SWAT) tungis südaööl aadresside segiajamise tulemusel nende korterisse.

Saadud šoki tõttu tuli haiglasse toimetada pereema ja tema 19-aastane tütar, vahendas thelocal.de.   

Intsident leidis aset Alam-Saksi liidumaal Göttingeni lähistel Rollhausenis üleeile  varahommikul. Kolm seaduskuulekat inimest arvasid esialgu, et tegemist on rööviga.  

Maskides politseinikud tormasid abielupaari magamistuppa ja sihtisid neid relvadega, kirjutas eilne Der Spiegel.

«Nad sidusid mind kaabliga kinni. Ma karjust valu pärast,» rääkis pereisa Põhja-Saksa Ringhäälingule NDR. Alles siis hakkasid politseinikud küsima korteris viibivate inimeste nimesid.

Selgus, et politseinikud otsisid 45-aastast meest, kes oli varem ähvardanud relvaga ühte teist meest.  

Kui sai teatavaks, et tegemist pole otsitavate inimestega, palusid politseinikud juhtunu tõttu vabandust. Hiljem selgus, et eriüksus oli läinud vale korteri ukse taha. Politseijuhid põhjendasid eksitust kommunikatsiooniveaga.  

«SWAT-üksus läks valesse korterisse. Ettevõtmine nurjus sisekommunikatsiooni vea tõttu. Me oleme juba vabandust palunud,» rääkis Duderstadti politseiülem Otto Monke NDR-le.

Kuigi politsei kinnitas, et hüvitab kõik korterile tekitatud kahjud, lubasid pereema ja tema tütar pidada võimaliku kompensatsiooni küsimiseks pidada nõu advokaadiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles