Tõmošenko tütar: hääletasin ema vabaduse poolt

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ukraina endise peaministri Julia Tõmošenko tütar Jevgenia käis parlamendivalimistel hääletamas kella 10 paiku ja tegi seda Dnipropetrovskis asuvas jaoskonnas nr 121106.

Jevgenia Tõmošenko rääkis ajakirjanikele, et ei saanud hääletada koos oma vanematega, nagu ta on harjunud tegema, kuna tema ema on seadusevastaselt trellide taha pandud, vahendas Reuters.

Vastupidiselt põhiseaduslikele õigustele pole tema emale antud võimalust osaleda poliitilistes protsessides, kuna ta on president Janukovõtši peamine oponent, lisas Jevgenia.

«Hääletasin oma ema vabaduse poolt, aga ka poliitvangide vabaduse ja õigluse poolt, aga ka selle nimel, et meie riik pöörduks tagasi demokraatia poole ja et homme ei peaks ärkama koonduslaagris või vanglas,» rääkis ta.

Jevgenia Tõmošenko ütles, et toetab oma ema seisukohta, mille järgi tuleb minna valima selleks, et diktatuur ei pääseks võidule.   

Endise valitsusjuhi tütre sõnul ei saa tänaseid valimisi pidada ausateks ainult ühe asjaolu tõttu – peamisi opositsiooniliidreid pole isegi mitte valimisnimekirjades. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles