Kublilius: kõnelused uue koalitsiooni moodustamiseks võivad aega võtta

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu peaminister Andrius Kubilius koos abikaasa Rasaga valimiskasti juures Vilniuses.
Leedu peaminister Andrius Kubilius koos abikaasa Rasaga valimiskasti juures Vilniuses. Foto: SCANPIX

Leedu peaminister Andrius Kubilius ütles täna seimivalimiste teises voorus häält andes, et kõnelused uue valitsuskoalitsiooni moodustamiseks võivad aega võtta.

Kubiliuse sõnul võivad vasakopositsioonis olevad Tööpartei ja sotsiaaldemokraadid ning tema konservatiivid koguda seimis umbes ühepalju saadikukohti.

«Kõige tõenäolisem tulemus on, et kolmel erakonnal on üsna ühepalju mandaate ning koalitsioonikõnelused võivad kujuneda üsna pikaks,» ütles Kubilius ajakirjanikele.

Peaminister meenutas, et konservatiividel osaleb teises valimisvoorus 35 kandidaati, kellest 23 on oma ringkonnas esimese vooru järel juhtpositsioonil.

«Lubage mul teile meenutada, et tänases teises voorus osaleb meil 35 ja Tööparteil 36 kandidaati, kuid meie kandidaadid on 23 ringkonnas juhtpositsioonil. Minu meelest oli Tööparteil juhtpositsioon vaid 13 ringkonnas, mistõttu tänased valimised võivad näidata, et avavooru järel tehtud arvutused ei vasta päris tõele,» ütles peaminister.

Kubilius keeldus spekuleerimast võimalike koalitsioonide üle, öeldes vaid, et konservatiivid «läbipaistmatutesse koalitsioonidesse ei lähe».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles