Opositsioon: Kiievi kesklinnas keelati kaheks nädalaks meeleavaldused

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Kiievi kesklinnas asuvale Iseseisvusväljakule ehk Maidanile.
Vaade Kiievi kesklinnas asuvale Iseseisvusväljakule ehk Maidanile. Foto: SCANPIX

Kiievi ringkonnakohus keelas eile kaheks nädalaks ära massiürituste korraldamise Kiievi südalinnas, teatas Ukraina opositsioonilise Oranži Revolutsiooni Osaliste koalitsiooni pressiteenistus täna.

Opositsiooni teatel põhjendas kohus oma otsust «potentsiaalse ohuga konfliktide puhkemiseks vastandlike vaadetega organisatsioonide vahel».

Ka väljaanne Ukrainskaja Pravda kirjutas täna, et Kiievi ringkonnakohtu otsuse järgi ei tohi kesklinnas korraldada rahvakogunemisi kuni 12. novembrini (kaasa arvatud).

Erandiks võivad olla aktsioonid, mida korraldab riik. Kohus väljastas otsuse eile õhtul ja seega vahetult enne parlamendivalimisi.  

Opositsioon on esitanud taotluse meeleavalduste korraldamiseks alates tänasest  Iseseisvusväljakul ehk Maidanil ja Ukraina keskvalimiskomisjoni hoone ees. Kohtu otsusega on massiüritused nii Iseseisvusväljakul kui ka valitsusasutuste ees keelatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles