Lävepakuküsitlus: Ukraina valimistel juhib Janukovitši partei

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina president Viktor Janukovõtš
Ukraina president Viktor Janukovõtš Foto: SCANPIX

Ukraina pühapäevastel parlamendivalimistel juhib president Viktor Janukovitši Regioonide Partei ekspeaminister Julia Tõmošenko valimisliidu ees, näitasid lävepakuküsitlused.

Janukovitši erakond kogus 28,1 ja Tõmošenko leer 24,7 protsenti häältest.

Kolmandal kohal on poksitšempion Vitali Klitško Ukraina Demokraatlik Reformiallianss (UDAR) 15,1 protsendiga.

Valimiskünnise ületasid veel paremäärmuslik organisatsioon Svoboda (Vabadus) 12,3 ja kommunistid 11,8 protsendiga.

Valimised on esimesed pärast seda, kui Janukovitš 2010. aasta presidendivalimistel napilt Tõmošenkot edestas. Varsti pärast seda esitati Tõmošenkole Venemaaga peetud gaasikõnelustel ametivolituste ületamise süüdistus, mille alusel ta mullu oktoobris seitsmeks aastaks vangi mõisteti.

Tõmosenko ja Klitško leer võivad valimiste järel moodustada lõdvalt seotud Janukovitši-vastase koalitsiooni. Tõmošenko vangistuse tõttu valimistel kandideerida ei tohtinud, kuid ta oli oma valimisliidu reklaamikampaanias endistviisi kesksel kohal.

Valimiste keskkomisjon avalikustab esimesed tulemused eeldatavasti esmaspäeva hommikul, ametlikud tulemused selguvad 12. novembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles