Leedu üldvalimiste teises voorus juhivad sotsid ja konservatiivid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parlamendivalimised Leedus.
Parlamendivalimised Leedus. Foto: SCANPIX

Leedu üldvalimiste teises voorus juhivad enamikes valimisringkondades sotsiaaldemokraadid ja konservatiivid, selgus pühapäeval osalistest valimistulemustest.

Kui loetud on valimissedelid 1543 jaoskonnas 1861-st, juhivad sotsiaaldemokraadid 22 valimisringkonnas. Isamaaliit juhib 21 ringkonnas, Tööerakond 11 ringkonnas, Korra ja Õigluse Partei viies ning Liberaalne Liikumine ja Leedu Poolakate Valimisaktsioon kahes ringkonnas.

Leedu Talurahva ja Roheliste Liidu esindaja juhib ühes ning erakonnavälised sõltumatud kandidaadid neljas ringkonnas.

Valimiste teises voorus on kaalul 141-kohalise seimi 67 saadikukohta ühemandaadilistes ringkondades.

Seimivalimiste esimeses voorus võitis Tööerakond 17 parlamendikohta, järgnesid sotsiaaldemokraadid 15, konservatiivid 13, liberaalid ja Vapruse Tee seitsme, Korra ja Õigluse Partei kuue ja Leedu Poolakate Valimisaktsioon viie kohaga.

Esimeses voorus valiti ka kolm saadikut ühemandaadilistes ringkondades. Vilkaviškis osutus valituks sotsiaaldemokraat Algirdas Butkevičius, Kėdainiais Tööpartei esindaja Regina Baltraitiene ja Vilnius-Šalčininkai valimisringkonnas Leedu Poolakate Valimisaktsiooni esindaja Leonard Talmont.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles