Matsulevitš: Ukrainas jätkub Nõukogude okupatsioon

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiit Matsulevitš.
Tiit Matsulevitš. Foto: Liis Treimann

Ukraina ukrainiseerub ehk seal jätkub nähtus, mida võib nimetada Nõukogude okupatsiooniks, ütles endine poliitik ja diplomaat Tiit Matsulevitš.

Matsulevitš rääkis ETV saates «Välisilm» Ukraina valimisi kommenteerides, et Regioonide Partei võitu näitasid juba valimiseelsed reitingud, vahendas ERR Uudised.

«See, et nüüd Julia Tõmošenko partei Isamaa ehk ühinenud opositsioon saab teise koha, ei olnud loomulikult ka üllatus, kuigi vahepeal arvati, et küsitluste järgi võiks teise koha saada endise poksija Vitali Klitško partei UDAR,» sõnas ta.

Matsulevitš prognoosib, et Ukraina jääb edasiste aastate jooksul paigale ja pigem tugevneb surve, mis üritab riiki tolliliidu poole tõugata, kus teda ootavad Venemaa, Valgevene ja Kasahstan, küll aga ei saa öelda, et Ukraina valgevenestub, võrdusmärki ei saa riikide arengule tõmmata.

«Seal jätkub see nähtus, mida nimetaksin Nõukogude okupatsiooniks, see pole Vene, vaid Nõukogude okupatsioon, tegelikult on Ukraina klassikalises olukorras, kus on hilissovetlik riik, Nõukogude okupatsioon oma hilises staadiumis, Valgevene on juba sellest staadiumist edasi jõudnud,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles