Iisraeli valitsuserakond kiitis valimisliidu marurahvuslastega heaks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Benjamin Netanyahu.
Benjamin Netanyahu. Foto: SCANPIX

Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu parempoolne erakond Likud kiitis esmaspäeval heaks valimisliidu välisminister Avigdor Liebermani marurahvuslastega.

Likudi volikogu kiitis otsuse heaks ülekaaluka häälteenamusega. Erakonnasisena vastasleer taotles hääletuse salastamist, kuid see lükati tagasi.

Netanyahu Likud ja Liebermani Yisrael Beiteinu lähevad valimistele ühise nimekirjaga, kuid ei liitu, ütlesid erakonna esimehed eelmisel nädalal üllatusotsust teatavaks tehes.

Hiljutise arvamusküsitluse kohaselt edestaks see valimisliit 22. jaanuari ennetähtaegsetel valimistel rivaale ülekaalukalt. Päevalehe Maariv tellimusel korraldatud uuringufirma TNS/Teleseker küsitlus näitas, et parempoolsete tandem saaks 120-kohalises knessetis 43 ning Likudi traditsioonilised liitlased ultraortodokssed erakonnad 24 kohta, mis annaks Netanyahule parlamendis enamuse.

Netanyahu on põhjendanud erakorraliste valimiste vajadust raskustega kärpe-eelarve läbisurumisel, kuid analüütikute arvates on tegelikuks ajendiks soov kindlustada oma positsiooni Iisraeli peaministrina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles