Obama korraldas tippametnike kriisinõupidamise

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barack Obama.
Barack Obama. Foto: SCANPIX

USA president Barack Obama väljendas teisipäevasel tippametnike kriisinõupidamisel kurbust tormiohvrite üle ja kutsus föderaalagentuure osutama katastroofipiirkondadele igakülgset abi.

Obama arutas Valges Majas videokonverentsil tippametnikega viimaseid arenguid riigi idarannikul, kus esmaspäeva õhtul maabunud supertormiks ristitud Sandy on toonud kaasa ulatuslikke üleujutusi ja elektrikatkestusi.

«President väljendas muret tormis kannatada saanute ja ka nende inimeste pärast, kes on ennast oma kogukonda kaitstes isetult ohtu seadnud,» märkis Valge Maja avalduses. «Samuti väljendas riigipea sügavat kurbus tormiohvrite pärast.»

Senistel andmetel on Sandy nõudnud USAs ja Kanadas vähemalt 25 inimelu.

«President ütles oma meeskonnale, et peamine prioriteet on tagada osariigi ja kohalikele päästeteenistustele võimalikult kiiresti igakülgne abi ning selgitada välja ja lahendada võimalikud toppamiskohad,» lisas Valge Maja.

Kriisinõupidamisel osalesid asepresident Joe Biden, sisejulgeolekuminister Janet Napolitano, föderaalse kriisireageerimisagentuuri juht Craig Fugate ning energeetika-, transpordi- ja kaitseminister.

Obama lisas, et lisaks otsesele päästetegevusele tuleb föderaalvahenditest toetada osariike ja omavalitsusi ka elektrikatkestuste likvideerimisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles