Kärt Ulman: olukord New Yorgis on normaliseerumas

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Orkaan painutas kõveraks ka kraananoka.
Orkaan painutas kõveraks ka kraananoka. Foto: SCANPIX

New Yorgis elava ajakirjaniku Kärt Ulmani kinnitusel ei ole olukord linnas enam üldse hull ning hakkab pigem normaliseeruma.

«Vihm on lakanud ja taevas on natuke pilves, aga linn on endiselt halvatud, sest nagu teada, Manhattani keskosa on ju saar ja katastroofide puhul, kui on tunnelid ja sillad kinni, siis on linn muust maailmast täielikult ära lõigatud, linna sees ei sõida metroo, rongiliinid, täna on juba idapoolsed sillad praeguseks avatud ja peagi peaksid hakkama sõitma ka esimesed bussid, nii, et elu vaiskelt normaliseerub,» kommenteeris Ulman «Aktuaalsele kaamerale», vahendas ERR Uudised.

Ühistranspordi seismine mõjutab Ulmani sõnul newyorklasi palju, sest New Yorgi metrood kasutab päevas kaheksa miljonit inimest. «Need kaheksa miljonit inimest on praegu kuskil lukus, nad ei saa tööle, koolid on kinni, asutused on kinni, poed on kinni, New York baseerub ainult sellel, et siin inimesed sõidavad päeva jooksul mitu korda ühest kohast teise.»

Kõige suurem probleem ongi Ulmani sõnul metrood, samas tehti ainuõige otsus ja pandi need juba pühapäeva õhtul kinni, tänu millele õnnestus kõik rongid viia kõrgematesse kohtadesse, et soolane merevesi neid ei kahjustaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles