Putin loobus traditsioonilisest «otseliinist»

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto: SCANPIX

Venemaa president Vladimir Putin otsustas loobuda traditsioonilisest «otseliinist», kus ta on viimased kümme aastat vastanud elanikkonna küsimustele, kirjutab tänane Kommersant.

Riigipea pressisekretär Dmitri Peskov lubas, et Putini pöördumine rahva poole ei jää ära, vaid see viiakse läbi teises formaadis. Ta lisas, et täpsem informatsioon avaldatakse selle kohta lähiajal.

Kommersandi andmetel plaanib Putini viia novembri lõpus läbi laiaulatusliku pressikonverentsi ajakirjanikele.

Rahvusvahelise poliitilise ekspertiisi instituudi direktori Jevgeni Mintšenko ütles «otseliini» ärajätmist kommenteerides, et sel aastal asendab seda ilmselt pöördumine Föderaalkogu poole, kus ta räägib uutest programmilistest teesidest.

Peterburi Poliitika nime kandva fondi president Mihhail Vinogradov avaldas isiklikku arvamust ja ütles, et riigipea pöördumine rahva poole jääb ära vajaduse tõttu töötada välja kindel hoiak Dmitri Medvedevi algatuste suhtes.

Esimene nn «otseliin» leidis aset aastal 2001 ja seda edastasid telejaamad Rossija ja Pervõi Kanal. Inimesed said esitada küsimusi telefoni, e-posti ja SMS-ide kaudu.

Aastate jooksul tekkis selle saate järele suur nõudlus, kuna näiteks mullu jälgis enam kui nelja-tunnist otsesaadet 40 protsenti teleauditooriumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles