Orkaan Sandy tõi Lääne-Virginiasse ja Marylandi lumetormi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Orkaan sandy tõi Marylandi ja Lääne-Virginiasse lumetormi
Orkaan sandy tõi Marylandi ja Lääne-Virginiasse lumetormi Foto: SCANPIX

USA idarannikut tabanud orkaan Sandy on liikunud edasi Marylandi ja Lääne-Virginia suunas, kus ta on kaasa toonud lumetormi.

Lääne-Virginias ja Marylandis on Sandy poolt tekitatud tugev tuul ja raske lumi lõhkunud elektriliine paljudes paikades, edastab cnn.com.

«Tegemist on sulalumega, mis kõva nagu betoon,» kirjeldas meteoroloog Reed Timmer Lääne-Virginias Elkinsis olevat olukorda.

Lääne-Virginia mitmes paigas on antud lumetormihoiatus. Marylandi ja Lääne-Virginia vahel on 70 kilomeetri ulatuses suletud 68. osariikide vaheline tee nii lumetormi kui sinna kinni jäänud autode tõttu.

«Seal on ilmastikuolud väga ohtlikud. Orkaan tõi kaasa lumetormi. Soovitame elanikel kodudesse jääda, et teed sõiduautodest vabad oleksid ja päästetöötajad pääseksid abivajajateni,» sõnas Lääne-Virginia osariigi esindaja Leslie Fitzwater.

Lääne-Virginias on keskmiselt maha sadanud 30 sentimeetrit, kuid mõnedes paikades isegi 60 sentimeetrit lund. Samuti ei ole umbes 300 000 majapidamises elektrit.

Peaaegu samasugune on olukord ka Marylandis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles