Ukraina Svoboda liider lubab hakata võitlema «Moskva agentuuriga»

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Svoboda liider Oleg Tjagnõbok
Svoboda liider Oleg Tjagnõbok Foto: SCANPIX

Ukraina natsionalistliku partei Svoboda liider Oleg Tjagnõbok teatas, et tema esimeseks ülesandeks ülemraada uues koosseisus saab olema võitlus kommunistide ja nn Moskva agentuuriga.

Ajakirja Korrespondent peatoimetaja Vitali Sõtš kirjutas Facebookis, et Tjagnõbok avalikustas plaanid tema juhitavale väljaandele reedel ilmuvas värskes numbris.  

Intervjuu teinud ajakirjanik küsis naljatlevalt, et keda te «esimesena veristama hakkab, et kas juute või moskaleid». Tjagnõbok vastas sellele, et ta võtab ette kommunistid ja Moskva agentuuri. «Need on sellised kategooriad, mis esimesena satuvad õigluse kätte,» kinnitas ta.

Pühapäeval aset leidnud parlamendivalimistel kogus Svoboda parteinimekirjaga 10,32 protsenti häältest (pärast 97 protsendi hääletussedelite kontrollimist). Veel 11 pääsevad parlamenti ühemandaadilistest valimisringkondadest.

Varem on Tjagnõbok korduvalt lubanud endale russofoobilisi ja antisemiitlikke väljaütlemisi.

Kui kohtade jaotus ei muutu, siis Svoboda saab uues koosseisus 36 kohta. Valimistel võidutses Viktor Janukovõtši Regioonide Partei, mis kogus 30,28 protsenti häältest ja saab kokku 116 kohta. Julia Tõmošenkot pooldav opositsiooniline Batõkvištšina saab kokku 42 kohta.  

Kolmandat kohta hoiab poksija Vitali Klitško juhitav Udar, neljandat kommunistid ja viiendat Svoboda. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles