Illinoisi korruptanti võib oodata 300-aastane vanglakaristus

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rod Blagojevich.
Rod Blagojevich. Foto: Reuters / Scanpix

Barack Obamast vabaks jäänud senatikoha enampakkumisele pannud endisele Illinoisi osariigi kubernerile esitati korruptsioonisüüdistus ametivõimu kuritarvitamises.

Kohus süüdistab 52-aastast demokraadist kuberneri Rod Blagojevichi 16 kuriteoepisoodis, muu hulgas ka Obamast vabanenud senaatorikoha müümise katses ja võimudele valetamises, teatas Reuters.

Vastavalt seadustele lasus kuberner Blagojevichil kohustus nimetada Ühendriikide presidendiks saanud Obama asemel ametisse uus senaator. Võimude kinnitusel püüdis Blagojevich vaba senaatorikohta vahetada või müüa, et sellega endale kasu teenida.

Blagojevich eitab oma süüd ja väidab, et ta tõmmati poliitilisse nõiajahti. Hiljaaegu kopsaka raamatulepingu sõlminud ,ees lubas kohtus süüdistuste vastu võidelda.

Blagojevichit võib süüdimõistmise korral oodata enam kui 300-aastane vanglakaristus ja vähemalt nelja miljoni dollari ulatuses rahatrahve. Muu hulgas peab ta tagastama ebaseaduslikult omastatud vara.

Illinoisi senat peatas korruptsioonisüüdistusega Blagojevichi volitused jaanuaris ja määras talle eluaegse poliitikas osalemise keelu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles