ÜRO Julgeolekunõukogu pidi Sandy tõttu ajutiselt asukohta vahetama

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
East River ujutas üle Manhattani ja Brooklyni tänavad.
East River ujutas üle Manhattani ja Brooklyni tänavad. Foto: SCANPIX

Supertorm Sandy tekitatud üleujutus kahjustas ruumi, kus ÜRO Julgeolekunõukogu tegutseb, sundides seda kolmapäeval erikohtumise pidamiseks ajutiselt asukohta vahetama, ütlesid diplomaadid.

Viieteistkümneliikmeline Julgeolekunõukogu kutsuti kolmapäeval kiiruga kokku, et pikendada seitsme päeva võrra Aafrika ja ÜRO rahuvalvemissiooni Somaalias. Seoses selle missiooni mandaadi lõppemisega kolmapäeval oleks istung pidanud varem sel nädalal toimuma, kuid lükati Sandy New Yorki jõudmise tõttu edasi.

Ruum, kus Julgeolekunõukogu tegutseb, asub ÜRO peakorteri keldrikorrusel. Läheduses voolav East River ujutas tormi ajal üle osa Manhattani saarest.

«Keldrikorrus on vee tõttu kannatada saanud,» ütles maailmaorganisatsiooni esindaja Farhan Haq detaile lisamata.

Ajakirjanikud kolmapäeval ÜRO peakorterisse ei pääsenud.

Anonüümseks jääda soovinud diplomaatide sõnul on keldrikorrusele tekitatud kahju märkimisväärne. Tormi New Yorki jõudmisest alates on peakorter suletud olnud.

Kiiruga vastu võetud resolutsioonis tuuakse välja orkaan Sandy tõttu tekkinud erandlikud tingimused, mis ei võimaldanud AMISOMi nime kandvat missiooni esialgu kauemaks kui seitsmeks päevaks pikendada.

Ilma resolutsioonita oleks Somaalia nõrka keskvalitsust toetav AMISOMi missioon alates neljapäevast õiguslikult ebaseaduslikuks muutunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles