NATO peasekretäri sõnul on Venemaa löönud allianssi kiilu

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO peasekretär Jaap de Hoop Scheffer.
NATO peasekretär Jaap de Hoop Scheffer. Foto: Reuters / Scanpix

NATO peasekretäri hollandlase Jaap de Hoop Schefferi arvates on alliansi liikmed suhetes Venemaaga sügavalt lõhenenud ja see takistab organisatsiooni läbisaamist Moskvaga.


«NATO liikmete seas lähevad vaated Venemaaga suhetes tugevalt lahku,» möönis peasekretär Vene päevalehes Nezavissimaja Gazeta ilmunud kommentaaris, mis avaldati tõlgituna ka teiste riikide meedias, sealhulgas Postimehes

De Hoop Schefferi sõnul varieeruvad liikmesriikide positsioonid ettevaatlikkuse ja täiemõõdulise koostöö vahel, vahendas AFP arvamusloo üht olulisemat mõtet.

«Kuni me pole seda vahemikku piiranud, on meil raske teha Venemaaga tõhusat koostööd valdkondades, kus meil on sarnased arvamused, kuid ka valdkondades, kus erimeelsused on säilinud,» lisas peasekretär.

Täna algab Prantsusmaal Strasbourgis ning Saksamaal Baden-Badenis ja Kehlis NATO 60. aastapäeva tippkohtumine, millest võtab osa ka Ühendriikide president Barack Obama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles