Hiina valmistub parteikongressiks: tuvid püsigu puurides

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina parteikongressi pressikeskus Pekingis.
Hiina parteikongressi pressikeskus Pekingis. Foto: SCANPIX

Hiina valmistub järgmisel nädalal peetavaks kompartei kongressiks ulatuslike julgeolekumeetmetega, mille raames on näiteks keelatud taksode aknaid avada, politseiülema loata raadio teel juhitavaid mängulennukeid osta ja tuvisid puuridest välja lasta.

Taksosid puudutava keelu jõustamiseks on autoustelt vajalikud käepidemed kõrvaldatud ja iga reisija peab kirjutama alla lubadusele aknad ja uksed kinni hoida.

Kaugjuhitavate lennumasinate müük on suuremalt jaolt keelatud, vähestes poodides, kust neid veel saab, peab ette näitama politseiülema loa ja isikutunnistuse.

Täna vahendas ajaleht Global Times Pekingi Chaoyangi piirkonna kõrget ametlikku, kes manitses tuviomanikke linde puurides hoidma.

Julgeolekumeetmed astusid jõusse juba neljapäeval, kui algas parteipleenumil kongressil eeldatava juhtkonnavahetuse arutamiseks.

Partei keskkomitee neli päeva kestev 17. pleenum on kommunistliku riigi liidrite viimane arupidamine enne järgmisel nädalal algavat parteikongressi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles