Strasbourgis NATO-vastaseid märatsejaid näha pole

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolmas täna hommikul Strasbourgis silma jäänud NATO-vastaste lipp.
Kolmas täna hommikul Strasbourgis silma jäänud NATO-vastaste lipp. Foto: Evelyn Kaldoja

Hoolimata juba paar kuud käinud paanikast selle üle, et Strasbourgi-Kehli tippkohtumine toob kokku ka kogu Euroopa rahu nimel laamendajad – patsifistid, anarhistid, äärmuskommunistid ja teised – oli nii eile õhtul kui ka täna hommikul Strasbourgis raske leida mingitki märki nende olemasolust.

Eile õhtul paistsid Strasbourgi tänavad täiesti tavalised. Autod sõitsid, inimesed jalutasid, isegi kohalikud rullnokkade ekvivalendid seisid tänavanurkadel ja hüüdsid mööduvatele naistele kahemõttelisi kommentaare. Politseinikke võis märgata vaid raudteejaama ümbruses.

Tänahommikune linnapilt erines tavapärasest vaid selle poolest, et üksikud ettevõtted olid suletud. Enamike poodide uksed olid lahti ning ka tänavakohvikutes ja pagariäride juures kliente leidus. Kardetud NATO-vastasest meeleolust andsid märku väga üksikud majade külge ja akendele riputatud vikerkaarelipud.

See näitab, et ilmselt on kohalikel korrakaitsejõududel õnnestunud hoida meeleavaldajad nende linnaserva püstitatud laagris. Sinna olevat korda pidama saadetud tuhandeid politseinikke.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles