Poola välisminister NATO juhiks ei kandideeri

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO juhi võimalikud kandidaadid vasakult: Bulgaaria endine välisminister Solomon Pasi, Poola välisminister Radoslaw Sikorski (teatas loobumisest), Norra välisminister Jonas Gahr Störe, Kanada kaitseminister Peter MacKay ja Norra peaminister Anders Fogh Rasmussen.
NATO juhi võimalikud kandidaadid vasakult: Bulgaaria endine välisminister Solomon Pasi, Poola välisminister Radoslaw Sikorski (teatas loobumisest), Norra välisminister Jonas Gahr Störe, Kanada kaitseminister Peter MacKay ja Norra peaminister Anders Fogh Rasmussen. Foto: AP / Scanpix

Poola välisminister Radoslaw Sikorski sõnul ei kandideeri ta alliansi peasekretäriks, välistades nii võimaluse, et temast saab NATO uus juht.


«NATO peasekretäri kohale on kolm kandidaati, kuid mina pole ükski neist,» ütles Sikorski kohalikule raadiole, kuid ei täpsustanud kolme kandidaadi nime, teatas Reuters

«On oluline, et meie piirkond (NSV Liidu koosseisu ja mõjusfääri kuulunud riigid) oleksid esindatud,» lisas Sikorski, kes pole kordagi avalikult väljendanud soovi alliansi juhiks saada.

Sikorski ei soovinud kommenteerida kuuldusi, nagu võtaks Taani pikaaegne peaminister Anders Fogh Rasmussen teatepulga üle alliansi praeguselt juhtilt hollandlasest Jaap de Hoop Schefferilt, kelle ametiaeg lõpeb 31. juulil.

Võimalike kandidaatidena on mainitud ka Norra välisministrit Jonas Gahr Störet ja endist Ühendkuningriigi kaitseministrit Des Browni.

Täna algas Prantsusmaal Strasbourgis ning Saksamaal Baden-Badenis ja Kehlis NATO 60. aastapäeva tippkohtumine. Kuigi NATO uue peasekretäri nimi võib juba selguda alliansi liikmesriikide kohtumisel, on see siiski ebatõenäoline.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles