Strasbourgi NATO-vastaste laagrisse on kogunenud 3000 inimest

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO vastaste laagri maskottnukk.
NATO vastaste laagri maskottnukk. Foto: AFP / Scanpix

Meil läheb praegu väga hästi, laagris on umbes 3000 inimest ja nad kõik valmistuvad homseteks aktsioonideks, kirjeldas Postimehele Strasbourgi äärelinna püstitatud NATO-vastaste laagrit nende esindaja Christoph Kleiner.

Kuigi aadressi poolest jääb demonstrantide laager veel Strasbourgi linna piiridesse, asub see siiski väga kaugel kohast, kus toimuvad tippkohtumise üritused ja kirjutavad oma lugusid NATO sünnipäeva kajastama tulnud ajakirjanikud. Laagrile lähim kohtumisega seotud paik on Strasbourgi lennujaam, mille kaudu saabusid näiteks Prantsusmaa president Nicolas Sarkozy ja tema USA kolleeg Barack Obama.

Nagu kaebasid NATO-vastased enne üritust ise – nad paigutati kohta, kus neid märkavad vaid linnud ja loomad. Samas näib, et mõneti on demonstrandid kõrvalise asukohaga ka rahul. Nimelt vastas Kleiner küsimusele, kas laagrist oleks võimalik ka pilte saata, teatega, et suuremale osale meeleavaldajaist on see eraasi ja nad ei taha sattuda avalikkuse ette.

Umbes 15-hektarilisel pinnal paiknev laager on püsti juba kolmapäevast ja tegutseb pühapäevani. Enamik rahvast saabub sinna ilmselt täna õhtul, sest suuremad meeleavaldused on kavandatud homseks. Siis üritavad meeleavaldajad tungida juba Strasbourgi südalinna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles