NATO-vastased peavad märuli takistamist politsei tööks

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO vastaste laager Strasbourgi äärelinnas.
NATO vastaste laager Strasbourgi äärelinnas. Foto: Reuters / Scanpix

Praegu veel Strasbourgi lõunaservas pesitsevate NATO-vastaste demonstrantide homne siht on linna süda ja põhjaosa, kus poliitikud tippkohtumist peavad. Mis siis, et võimudelt selleks luba pole saadud.

Demonstrantide tööpäev algab nende pressiesindaja Christoph Kleineri sõnul homme hommikul kell kuus. Siis püüavad nad blokeerida tänavaid, mida mööda suunduvad poliitikud Palais de la Musique et des Congrès'i. «Me tahame, et tuhanded inimesed neid rahumeelselt takistaksid,» jutustas Kleiner Postimehele. «See on nende selge «ei» sõjapoliitikale.»

Kell 13 päeval algab Strasbourgi ja Saksamaal tippkohtumise toimumispaigaks valitud Kehli tänavail suured meeleavaldused. Ühtekokku oodatakse neile 60 000 osavõtjat. Ja Kleineri sõnul püüavad nad hoolimata võimude keelust kindlasti südalinna pääseda. «Loomulikult me tahame meelt avaldada ja kohas, kus kohtumine toimub, ehk südalinnas,» leidis ta.

Küsimusele, mida kavatsevad NATO-vastased omalt poolt politsei ja demonstrantide vaheliste kokkupõrgete ärahoidmiseks teha, vastas Kleiner, et märuli ärahoidmine on politsei töö.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles